4 Eylül 2019 Çarşamba

DÜNYA’YA BİÇİLEN YENİ DÜZEN: SOSYALİST ÜTOPYA VE FABİANCILAR !





Sumerlerin Hibrit çocukları, her coğrafyaya yayılırken Truva ve Hazar üzerinden özellikle Avrupa’da Hanedanlıkları oluşturdular; Hanedanlıklar birbirleri arasındaki evlilikleriyle “Kutsal Kan”larını korudular. İngiliz Kraliçe Mary’den sonra veliaht kalmayınca Tudor Hanedanı, İskoç Kralı James’i davet etti böylece Stuart Hanedanlığı Britanya’yı yönetmeye başladı. Karışma bu kadar değildi; önce iç savaşta Hollanda Orange Hanedanından William çağrıldı ve Kral oldu. Hannover Elektörü I. George’da İngiliz Kralı olarak tahta oturdu. George İngilizce bile bilmiyordu.!

Aslolan dil değil kan olduğu için aynı kanın farklı kolları İngiltere üzerinde buluşmuş oluyordu. Britanya adası önemlidir. Thomas Davidson İskoçya’dan 19. Yüzyılda “İnsan Hayatını Yeniden Dizayn Etmek” sloganıyla yola çıkınca teşkilatının adını koydu: Yeni Hayat Kardeşliği. Bu isim aynı zamanda Babil Kardeşliğine atıftır. Ancak tam manasıyla Tapınakçı Dante’nin Yeni Hayat isimli eserinden alındı. Dante, Vatikan’ın prestijini her daim çizen Dan Brown’un Cehennem adlı kitabına referans aldığı isimdir.!
İdeal düzeni yaratma emelindeki Fabian cemiyetinin sosyalist gençleri bu gönüllülüğü kabul etmediler ve ayrılarak kendi cemiyetlerini kurdular: Fabiancılar.

Kartacalı Hannibal’ı yenen Roma’lı General Fabius’tan esinlenilen isme sahip Fabiancılar hedeflerinide belirlemişlerdi: Sosyalist Ütopya ! Darbe ile kurulacak Tanrı Krallığını logolarında da işlediler. Logoya göre İki Fabiancı pergel ve gönye ile dünya inşa etmektedir.

Fabiancıların kollarıda kısa zamanda oluşturuldu. Bunlardan birisi Öjenik yani yaşlı, hasta, gereksiz herkes ölsün az sayıda ve son derece mükemmel bireyler yetişsin diyen bir öğretiyi uygulamak isteyen ESALEN ENSTİTÜSÜ İDİ. Enstitüde gen biyoloji çalışmaları yürütülmekteydi ve yazar A. Huxley’in girişimleriyle hayata geçirilmişti.

Bir başka yazar H. Wells ise kitaplarında Öjenik Irk gibi konulara değindi. Sevgilisi Margret Senger ise Planlanmış Ebeveynlik programı kurucusuydu. Bu program; Amerikalı kadınlara izin almadan doğum yapamaması vizyonu üzerine oluşturulmuştu.

Fabiancıların bir başka kolunu ise Helena Petronova Blavatsky’nin kurduğu Teosofi Cemiyeti oluşturur. Teosoficiler Sanat Kumara adlı Jüpiter menşeilli varlığa iman ederler ve bir gün bütün dinlerin anladıkları manada öze döneceklerine inanırlardı. Teosofi Cemiyeti üzerinde biraz durmamız gerekiyor. Cemiyet dinlerin ve mezheplerin uzlaştırılabileceğinide öne sürmüştü. Onlara göre Yahudi felsefeci Aristobulus, Aristotales'in etiğinin Musa Peygamber'in Yasası'nın ezoterik öğretilerini temsil ettiğini doğruluyordu. Philo Judaeus, Tevrat'ın ilk beş kitabı, ile Pisagorasçı ve Platoncu felsefeyi uzlaştırmaya çabaladı ve Josephus, Karmel Essesiler'inin Mısır'ın Şifacılar mezhebinin takipçileri ve kopyalıyacıları olduğunu kanıtladığını düşünüyorlardı. Sonradan ortaya çıkan mezhepleride büyük dallardan çıkan filizlere benzettiler buna göre filizler aynı gövdeden yani Bilgelik Dini'nden çıkmıştı. Teosofi'nin amacı ise sonradan Yahudi olmayanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler ve Putperestleri rekabeti ve kavgayı bırakmaya farklı kıyafetler altında aynı hakikate sahip olduklarını hepsinin ortak bir anadan geldiklerini hatırlatmaya çalışmaktı. Cemiyet amaçlarını üç başlık altında topluyordu: 1) Irk ve din ayrımı yapmadan İnsanlığın Evrensel Kardeşliğini sağlamak. 2) Dünya dinleri ile ilimlerine ait kutsal metinlerinin incelenmesini teşvik ve Eski Asya metinlerinin, Brahmanik, Budist ve Zerdüştçü felsefelerin önemini kanıtlamak. 3) Doğanın saklı gizemlerini ve insandaki psişik güçleri sorgulamak. Görüldüğü gibi cemiyet tam manasıyla okültist bir yapıyı temsil ediyordu. Cemiyet insanlara ''Nirvana''yı vaad ediyor ve çalışmaları sayesinde dogmatik yanılsamaların ortadan kalkmasıyla öğretilerinin her yere ulaşabileceğini ve Hakikat'ın Meşale Taşıyacısı'nın ortaya çıkmasıyla insanların birleşmiş şekilde ona katılacağını belirtmiştir. Teosoficilerde çoğu New Age akım gibi kıyametçi, mesihçi, mistik ve ideal insanı yaratmayı vaad eden yapıdadır. 

Fabiancıların kurduğu bir başka yapı ise Frankfurt Mektebi idi. Bu Mektep Yeni Dünya düzeni ile ilgilendi, Frankfurt’un seçilmesi ise tesadüf değildir. Bugün Avrupa Bankası nı bulunduran Frankfurt, Bauman’ın Rorthscild soyadını aldığı eyalettir.

Bu enstitülere bağlı çalışan felsefeci Bertnard Rusell ise şunları yazıyordu: “ Negatif nüfus politikası yürütmeliyiz. Planladığımız dışında doğumlar yasaklanmalıdır.”
Hanedanlıkların ve var ettiği Fabian Cemiyeti ile buna bağlı diğer enstitülerin amaçları: Sosyalist Ütopya= Nakitsiz Toplum, Planlanmış Çoğalma, Dinlerin İmhası ve Yeni Din, Nükleer İçerikli Savaş.

Ziya Gökalp, Halide Edip; Türk Fabianlar arasında gösterilsede gerçek bu değil. Türkiye Fabiancıları kuram geliştirmedi ancak bürokraside kimi zaman etkilerini gösterdi. Kurulan Milli Cumhuriyet bile “Milli Eğitiminde” Fabiancı ve Yuvarlak Masa üyesi John Dewey’i görevlendirdi. Dewey’in yazdığı rapor ile Darülfunun kapatılmıştı.
Günümüzün Hanedanlık Projesi: Tek Kuşak Tek Yol’dur. Pekin Londra hattına dikkat edin. Brexit, Londra’nın Türkiye ile bütünleşmesidir. Natocuların Türkiye’de tasfiyeleri tesadüf mü?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

'KUBRA' ARACILIĞIYLA TEKNO DİN VE SEÇİLMİŞLİK OLGUSUNU YENİDEN DÜŞÜNMEK

  Kübra, seçilmişlik, inancın önemli kavramları gibi konuların farklı biçimde analiz edilmesini gerekli kılmıştır. Yapım gerek dinler tarihi...